Equine Raindrop Therapie

Heb je wel eens gehoord van Equine Raindrop Therapie?
Het klinkt als iets magisch, nietwaar? Het is een betoverende techniek ontwikkeld door de genie Gary Young van Young Living Essential Oils. Deze behandeling is niet alleen goed voor het corrigeren van wervelkolomdefecten en het verminderen van rugpijn bij je paard, maar het versterkt ook nog eens het immuunsysteem.

Het mooie van etherische oliën is dat ze niet alleen heilzaam zijn voor je paard, maar ook voor jou. Zelfs stalgenoten zullen profiteren van de heerlijke geuren.

Hoe gaat zo'n Equine Raindrop Therapie in zijn werk?
Het draait allemaal om balans, om de ruggengraat weer te corrigeren en je paard op gelijke hoogte te laten staan op alle vier de voeten. Als er sprake is van bekkenonbalans of asymmetrische schouders en voorvoeten, compenseert de wervelkolom vaak. Daar komt de Equine Raindrop Therapie om de hoek kijken, beginnend met de etherische olie Valor op strategische plekken om fysieke en elektrische energieën in balans te brengen.

Vervolgens volgt een druppeling van antivirale, antimicrobiële en ontstekingsremmende oliën die als magische druppels langs de ruggengraat vallen. Tussen de regendruppels door wordt de V-6 Enhanced Vegetable Oil Complex gebruikt om de oliën te verdunnen en in de huid te laten doordringen.

Mag je paard direct na deze aromatherapeutische ervaring bereden worden?
Misschien wel, maar we raden aan je paard een paar uur rust te gunnen.
En wees niet verbaasd als er na de massage tekenen van toxiciteit verschijnen, zoals verhoogd haar. Er wordt gezegd dat virussen, bacteriën of schimmels die in de wervelkolom verblijven in winterslaap zijn. Deze ziekteverwekkers veroorzaken ontstekingen, die discomfort en onbalans in de wervelkolom veroorzaken. Deze verhoogde gebieden kunnen twee tot drie dagen aanhouden. Het is als een detox voor je paard!

Houd de rug uit het directe zonlicht na de behandeling (ongeveer 8 uur). Omdat sommige oliën overgevoelig kunnen zijn voor zonlicht.

Ik gebruik de hoogwaardige olie van Young & Living.

Essentiële Olien
In mijn behandeling van een sportmassage kan ik desgewenst specifieke oliën gebruiken om de massage te ondersteunen.