Paarden hebben kwetsbare gewrichten en pezen, vooral in de huidige en meer beperkte leefwijze met onnatuurlijke bewegingspatronen en ondergrond.
Bij gewrichts- en peesblessures gaat het vooral om het leveren van voedingsstoffen en het onderdrukken van de ontsteking. Langer dan 48 uur koelen is schadelijk. Injecties creëren druk en operaties veroorzaken vaak meer ontsteking.
De meeste pees- en gewrichtsblessures herstellen nooit echt en worden nooit meer zo goed als ze oorspronkelijk waren. Littekenweefsel en gebrek aan flexibiliteit is een tikkende bom die na verloop van tijd nieuwe blessures veroorzaakt.
Het grootste obstakel voor een goed herstel, is de structuur van het bindweefsel zelf. Deze blokkeert de juiste toevoer van voedingsstoffen.
Pezen en gewrichten worden slecht gevoed dankzij de strakke collageenstructuren, waardoor het onmogelijk is belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine C en hyaluronzuur af te leveren aan de verre ledematen van een paard of pony. Om dit probleem te omzeilen, nanoriseren wij de belangrijkste voedingsstoffen en leveren die ter plekke over de huid, zonder operatie, injectie of ander soort invasie.
Deze niet-invasieve methode is een revolutionaire doorbraak en gepatenteerd door Body Plaza Europe.

Nano CellCare is een apparaat waarmee essentiële natuurlijke ingrediënten worden omgezet tot nanodeeltjes, waardoor het lichaam dus tot op celniveau kan worden hersteld en gevoed.
Deze innovatieve en gepatenteerde technologie creëert een verneveling van vloeibare nanodeeltjes. Nano CellCare zet biologische, lichaamseigen hyaluronzuur, essentiële mineralen uit de Dode Zee en vitamine C om in nanodeeltjes van 20 – 600Nm.
Eén nanometer staat gelijk aan een miljardste van één meter (0,000 000 001 meter) of in wetenschappelijke notatie 1×10−9 m. Dit betekent dat de deeltjes gemakkelijk door de huid worden opgenomen in het losse bindweefsel.
Het lichaam kan via de huid alles kleiner dan 600Nm lokaal absorberen en transporteren naar prioriteitsgebieden.

Door het comfortabele siliconen handstuk van het Nano CellCare apparaat te plaatsen op de plekken waar een paard problemen ervaart, wordt de behandeling zeer lokaal worden toegepast. Afhankelijk van de klachten, wordt een behandeltraject met een aantal behandelingen voorgesteld.

Nano CellCare therapie kan mogelijk het tekort van natuurlijke essentiële stoffen aanvullen die het zelf genezend vermogen van het lichaam activeren en langdurig ondersteunen.

Tot op spierniveau kunnen de cellen worden gevoed met mineralen uit Zout uit de Dode Zee, Vitamine C en hyaluronzuur die erg belangrijk zijn voor de cellen en de kwaliteit van de weefsels.

De voornaamste behandelgebieden zijn:
Pezen & gewrichten
Spieren & fascia
Longen & luchtwegen
Huid & littekens
Preventie & revalidatie

Deze behandeling werkt erg goed samen met een sportmassage, magneetveldtherapie en lichttherapie.

Voorbeelden zijn:
Gewrichtspijn
Artrose & artritis (kan pijnklachten met 60 - 100% verminderen)
Wonden en snijwonden
Infecties en Ontstekingen
Gewrichts- en peesblessures
Verrekkingen en verstuikingen
Als natuurlijke pijnbestrijding
Spierregeneratie
Herstel na (zware) training
Onverklaarbare klachten
Bij vreemd gedrag (in of buiten de rijbak)
Mentale ontspanning (o.a. na verhuizing, bij/na wedstrijden)
SI problemen
Rug / wervelkolom problemenLittekenweefsel verminderen en/of voorkomen
Breuken van botten (herstellen sneller en sterker)

Hyaloronzuur houdt water en voedingsstoffen vast binnen en rond de meeste cellen in het lichaam van het paard. Het is één van de meest essentiële voedingsstoffen om bindweefsel en gewrichtsvloeistoffen op te bouwen.

Hyaluronzuur bevat en vervoert belangrijke voedingsstoffen naar cellen waardoor het onstekingen kan kalmeren. Het is essentieel voor flexibiliteit en de gezondheid van de huid, bindweefsels, pezen, gewrichten, en het zenuwstelsel.

Het lichaamseigen hyaluronzuur, een essentiële component van de extracellulaire matrix, speelt een cruciale rol in verschillende biologische processen, zoals wondgenezing, celmigratie en -proliferatie, en behoud van weefselvochtigheid. Voor een effectief herstel van pezen, is hoogwaardig collageen essentieel. Dit kan alleen worden aangemaakt als er voldoende hyaluronzuur lokaal aanwezig is.

Door de mineralen uit het zout van de Dode Zee te combineren met vitamine C en Hyaluronzuur kunnen alle cellen tot op spierniveau worden gevoed.

Het mineraal zout is vooral nuttig voor de longen en luchtwegen. Ook werkt het fantastisch bij huidproblemen, (oog) ontstekingen) en is het goed voor spier-en zenuwweefsel, vooral voor prestatie paarden. De meeste zouten zijn beperkt tot natrium en kalium, en missen de mineralen die paarden verliezen door zware inspanning en zweten.

Bovendien zijn de essentiële mineralen uit het zout van de Dode Zee de bouwstenen voor elke celstructuur, waardoor het gehele cellulaire proces wordt versterkt.

Het minerale zout van de Dode Zee wordt al in het oude Egypte gebruikt en is sindsdien een essentieel ingrediënt geworden in preventieve gezondheid en geneeskunde. Met zijn samenstelling van vitale mineralen heeft het meerdere voordelen en effecten op het organisme. Heel vaak wordt mineraalzout uit de Dode Zee gebruikt bij de ondersteunende behandeling van reumatologische aandoeningen, huidproblemen, het in evenwicht brengen van de natuurlijke pH-waarden, eczeem en het rehydrateren van de huid. Het Dode Zeezout wordt nog veel krachtiger en efficiënter door het nanorisatieproces.

Het zout uit de Dode Zee is het residu dat gevonden wordt bij de historische Dode Zee in Jordanië. Het zout bevat essentiële mineralen die goed zijn voor het lichaam.

  • Margo

    Heel blij met de goede zorgen van Joëlle en de Nano Cellcare therapie. Mijn paard is op leeftijd (25 jaar) en bleek na jaren trouwe dienst in de manege meerdere perforaties in de diepe buigpees rechts achter te hebben. Daar kwam nog bij dat ze ook artrose heeft. Echter is het een pittige tante die graag nog wat jaartjes op recreatief niveau wil genieten. Ik zocht dus naar een passende oplossing om haar zo goed mogelijk te laten herstellen. Joëlle is een kundige therapeut met engelengeduld en een hart van goud. Ze denkt echt mee met een passend behandelplan en naast de Nano Cellcare werd bijvoorbeeld ook magneettherapje ingezet. Dankzij de Nano Cellcare therapie en goede zorgen van Joëlle is de pees tegen alle verwachtingen in binnen 3 maanden hersteld en voelt mijn paard zich weer op en top fit!

De behandeling duurt tussen de 20 en 40 minuten per keer.
Hierbij wordt de combi van hyaluronzuur en mineralen zout gebruikt.

De behandeling combineren we met Health & care boots (vibratie) en/of lichttherapie & magneetveldtherapie.

Afhankelijk van de klachten is het raadzaam om meerdere behandelingen in te plannen per week/weken.
Voor wellness/onderhoud is het naar wens in te zetten - van 1x per maand tot 1x per twee maanden.

Belangrijk: De behandelingen en producten zijn geen vervanging van de behandeling door een dierenarts (maar wordt gebruikt ter ondersteuning van het herstel en welzijn van uw paard). Het vervangt niet de reguliere geneeskunde en stelt geen medische diagnose.

Nano CellCare kan ook humaan en op kleine huisdieren worden toegepast.

Nano CellCare therapie kan ook bij Equi-Vitaal op locatie gegeven worden:
Pensionstal De Liemers
Bijvank 4A 7037 DA Beek (Gem.Montferland)


Bekijk hier diverse ervaringen en resultaten van Nano CellCare therapie

Licentie

Bevoegd als therapeut om met Nano CellCare Therapie te werken

Wil jij ook therapeut worden?

Wil jij ook paarden helpen met Nano CellCare therapie?

Je krijgt een opleiding aangeboden om deze techniek eigen te maken. 

Je krijgt veel ondersteuning en informatie.

Het apparaat wordt jouw eigendom en jij kunt je eigen klanten/paarden gaan behandelen. 

Meer weten?