Hoefbalanskussens bieden paarden nieuwe manieren om balans, beweging, prestatie en ontspanning te vinden dmv het vergroten van sensorische informatie vanuit de hoef naar de hersenen via het autonome zenuwstelsel.
Door het paard op een aantal verschillende stabiliteit en balanskussens te plaatsen wordt er een nieuw bewustzijn in de hersenen van het paard geactiveerd.

Het paard gaat zelf op zoek naar een nieuw balanspunt en komt daardoor uit oude ingesleten houdingspatronen. Dit heeft een direct effect op de hersenen van het paard waardoor je vrijwel meteen een verandering in de houding en beweging van het paard ziet.

Het paard zal meer ontspannen zijn, en krijgt meer vertrouwen.
Dit heeft uiteraard een positief effect op de prestaties.

Bemerk je dat je paard last heeft van bijvoorbeeld stress, balans mist of een bewegingsbeperking ervaart? Dan is een sessie met hoefbalanskussens zeker eens het proberen waard.

Tijdens de sessie krijg je uitgebreide uitleg, mag je zelf ervaren wat het is om op de pads te staan, en ga ik met jouw paard aan de slag.

Er is een mogelijkheid om een set met kussens te huren.
Klik hier voor meer informatie

  • Esmee

    Joëlle heeft mijn paard nu 4 keer begeleid op de Hoefbalans kussens. Mijn paard was de eerste keer een klein beetje angstig, maar vanaf de tweede behandeling gaat hij met sprongen vooruit. Ik merk tijdens het rijden dat hij beter durft te ontspannen en de balans in zijn lichaam is enorm verbeterd. Ik was eerst sceptisch over deze kussens, maar ik raad iedereen aan om het te proberen omdat het voor mijn paard een groot verschil heeft gemaakt. Bedankt Joëlle voor je kundige begeleiding en enorme enthousiasme en geduld!