Equi-Vitaal geeft sportmassage voor paarden en pony's.
Voor paarden en pony's op ieder niveau/discipline, ras en leeftijd.

Om tot een prestatie te komen heeft een paard baat bij een sportmassage.
Soms heb je wel eens het gevoel, dat je paard "ergens" vast zit en niet verder komt.

Sportmassage kan ook preventief ingezet te worden, of als ontspanning na bijvoorbeeld een wedstrijd.

Sportmassage

Een controle op spierspanning bij je paard kan waardvolle informatie geven. Misschien zijn er spieren gespannen, waardoor je paard geblokkeerd wordt in zijn beweging en wellicht pijn ervaart.

Spierproblemen bij paarden ontstaan vaak door een reactie van de spier op overbelasting of door een verrekking. Hierdoor kan de de spier zijn functie verliezen. Door verder te trainen, kan dit zich ontwikkelen tot een spierprobleem. Dit kan zich uiten in bewegingsbeperking, minder flexibiliteit en evt. ongewenst gedrag bij bepaalde oefeningen.

Massage helpt bij het herstel van spierproblemen, echter een eenmalig massage zal een paard niet van zijn spierprobleem afhelpen.

Bij de sportmassage wordt er niet alleen naar de spieren gekeken, maar ook naar de beweging, fascia en andere zaken die van belang zijn om je paard optimaal te laten bewegen, ontspannen en te presteren. Hierbij wordt ook het hoofd gemasseerd.

Ik gebruik hiervoor diverse technieken, een combinatie uit myofasciale release, TCM, stretch technieken en Guasha.

Desgewenst kan er gebruik gemaakt worden van taping en essentiële olie.

Daarnaast beschik ik over 2 Health & Care boots (net als Ice Vibe), deze kunnen op verzoek ook nog extra ingezet worden.

De sportmassage duurt ongeveer 60-90 minuten

  • Linda

    Met Joëlle ben ik in contact gekomen omdat mijn jonge merrie protest begon te geven in het rijden. Na de eerste behandeling zag ik haar ontspannen en zelfs in haar lichaamshouding al veranderen. Nu een paar behandelingen verder staat mijn merrie veel rustiger op stal, is haar lichaam ontspannen en wil ze met rijden weer graag aan het werk.

  • Stephanie

    De massages van Joëlle zijn zeker een aanrader. Mijn jonge ruin Nero heeft veel baat bij de massages. Joëlle neemt veel tijd om de paarden te bekijken en te behandelen. Na de behandeling is Nero altijd losser en je kunt duidelijk verschil zien.

1 van 2